ArcelorMittal

KULTURA I UMJETNOST

Kultura i umjetnost

Na polju kulture i umjetnosti ArcelorMittal Prijedor je pomogao Književne susrete na Kozari, rad kulturno-umjetničkih društava kao što su: SPCPD „Vila“, SKUD „Dr. Mladen Stojanović“, KUD „Omarska“ i druge.

Književni susreti na Kozari

„Književni susreti na Kozari“ je jedna od najznacajnih pjesničkih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Održavaju se svake godine u septembru u gradu Prijedoru i na planini Kozari. Ove godine održani su 36. književni susreti. U೅esnici Književnih susreta na Kozari su eminentni književnici iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Organizator manifestacije je opština Prijedor „ArcelorMittal Prijedor“ je sponzor književne nagrade „Skender Kulenović“, koja se dodjeljuje na ovoj manifestaciji, i na taj način daje doprinos afirmaciji i razvoju kulture u lokalnoj zajednici i šire.

Književna nagrada „Skender Kulenović“ tradicionalno se dodjeljuje na planini Kozari na velikom poetskom času na lokalitetu Mrakovica. „Pjesničko podne“, kako se zove ovaj poetski čas“održava se na otvorenom prostoru uz prisustvo oko 2000 učenika i građana opštine Prijedor i susjednih opština.